Pai med røykelaks

Pai med laks

Her er ei enkel og god paioppskrift på, ja, du skjønte det, pai med røykelaks. På ei slik oppskrift kan ein variere med alt av fyll, men følger du denne oppskrifta får du ein smakfull og saftig pai.

Ingrediensar
2 ss vatn
ca 200 gr kveitemjøl
125 gr smør
100 gr røykelaks
150 gr sopp (f.eks. sjampignong)
1/2 purre
ca 10 små bukettar broccoli
litt finhakka, raud chilli
200 gr riven ost, f.eks. Norvegia
4 egg
2,5 dl lettmelk
salt og pepper.

Slik gjer du
1. Skjer smøret i terningar og la det bli litt mjukt i romtempratur
2. Smulde smør og mjøl, gjerne i kjøkkenmaskin.
3. Ha i litt og litt vatn medan du knar. Stopp når deiga samlar seg til ein klump.
4. La deiga kvile i kjøleskapet i 30 min.
5. Skru på steikeovnen til 200 grader.
6. Trykk ut deigen i ei paiform og forsteik deigen i 15 min på 200 grader.
7. Medan deiga steiker steiker du oppskorne grønnsaker til dei blir al dente. Tilsett chilli på slutten av steiketida.
7. Ta ut den forsteikte deiga og skru ned ovnen til 175 grader.
8. Fordel stekte grønsaker og oppskåre røykelaks i forma.
9. Rør saman egg, melk og litt salt og pepper.
10. Dryss over reve ost og hell over blandinga.
11. Steik i 30 min eller til den paien byrjar å bli godt stekt på toppen ved at osten byrjar såvidt å bli gyllen brun.
12. Serverast med ein salat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>